Activiteiten

MEER DAN STRAND EN ZON

Curaçao is meer dan zon en strand. Wij zijn trots op dit eiland dat zoveel meer te bieden heeft. Wij hebben een selectie gemaakt van een aantal plaatsen die je moet zien! 

Blue Bay Golfclub Curacao

De golfbaan van Blue Bay is een attractie op zich. Ontwerper William ‘Rocky’ Roquemore heeft perfect gebruik gemaakt van de natuurlijke hoogteverschillen, zand, zee en rotsen, en het resultaat is een lust voor het oog.

Maar bovenal zijn deze 18 holes een genot om te spelen. Ze bieden een verrassende uitdaging voor spelers van elk niveau.

Aloe Farm

Wij willen jullie graag laten zien hoe veelzijdig Curacao is en nemen jullie met plezier mee op ontdekkingstocht. Curacao heeft namelijk niet alleen prachtige witte stranden en azuurblauwe zee. Ga daarom eens kijken bij de Aloe Farm.
De Aloë Vera Plantage is echt een begrip op Curacao. Op de plantage staan 100.000 planten waarmee aloë vera gel wordt gemaakt die gebruikt wordt voor de totstandkoming van bijvoorbeeld allerlei cosmetische producten. Een bekend product dat van de aloë vera plantage af komt is de natuurzuivere huidverzorgingslijn CurAloe.
U krijgt een rondleiding over de plantage en door de fabriek. De rondleidingen duren ongeveer een half uur en zijn ook erg leuk voor kinderen.
Op donderdag en vrijdag wordt in samenwerking met het nabij gelegen ‘The Curaçao Ostrich and Game Farm’ een combinatietour aangeboden. Een echte aanrader!

Boca Sami

Iets buiten Willemstad, voorbij de Piscaderabaai, ligt aan de St. Michielbaai het vissersdorpje St. Michiel, op het eiland meestal Boca Sami genoemd. Dagelijks komen hier vissers met hun vangst aan en wordt er druk aan het onderhoud van de boten gewerkt.

Je kunt er (gratis) zwemmen en (leren) duiken bij duikschool Wederfoort. Deze school o.l.v. de inmiddels senior Eric Wederfoort is al sinds 1966 actief, Wederfoort geldt als de nestor van het duiken op het eiland. Meestal is het leven hier rustig, het uitzicht prachtig en het onderzeese leven de moeite van een duik waard.

Voor ons is alsof je in Boca Sami teruggaat naar hoe Curacao vroeger was. Puur en authentiek.

Saint Tropez

Saint Tropez is een eet- en drinkgelegenheid in Punda, Willemstad. Het is ongeveer vijftienminuten rijden vanaf ons huis. Je kunt hier ontbijten, lunchen en dineren. Naast eten en drinken is Saint Tropez ook een Beach Club. Overdag kun je heerlijk relaxen en vooral op vrijdagavond/nacht is het een must-go voor een leuke avond uit.

OTRABANDA

Otrobanda betekent letterlijk ‘de andere kant’. Het stadsdeel ligt, vanzelfsprekend, aan de andere kant van de St. Anna Baai. Ook dit district is in de 18e eeuw ontwikkeld. De belangrijkste winkelstraat in Otrobanda is de Breedestraat. U kunt deze straat vinden tussen Kurá Hulanda en het Riffort.

Kurá Hulanda is een van de meest geslaagde restauratiewerken van Otrobanda: Een groot deel van Otrobanda’s bouwvallige krottenwijk werd getransformeerd in een magnifiek gerenoveerd historisch district. Dat resulteerde in een adembenemend voorbeeld van Nederlandse koloniale architectuur in de Cariben.

Het Riffort, aan de andere kant, werd in 1828 gebouwd om de stad te beschermen. Zijn herstelde vestingmuur biedt nu beschutting aan Riffort Village, een winkel- en entertainmentcentrum dat panoramische uitzichten over Punda en de zee belooft. Het Brionplein is het middelpunt van Otrobanda’s boulevard.

Neem plaats op een van de terrassen van de cafés en geniet van het schilderachtige uitzicht op de gevels van Punda. Wanneer de schepen zijn afgemeerd in de haven, zetten handelaars hun kraampjes op aan de kade. Otrobanda werkt voortdurend aan de versterking van zijn imago; de renovatie van de kade is al bijna gereed.

Riffort

Riffort is een van de acht forten op het eiland Curaçao en staat ten westen van de ingang van de Sint Annabaai.

Eens stonden binnen de 1,5 meter dikke koraalmuren 56 kanonnen. Het Riffort werd oorspronkelijk gebouwd in de 19e eeuw om het eiland te beschermen tegen een invasie van piraten en andere vijanden. Tegenwoordig is het Fort opnieuw tot ontwikkeling gekomen en is de legendarische, historische attractie nieuw leven ingeblazen door het Renaissance Curaçao Resort & Casino.

 Het Rif Fort biedt een warm welkom aan de bezoekers. Dit onderdeel van het werelderfgoed van de Unesco met zijn historische en artistieke sfeer huisvest nu een verscheidenheid aan winkels en eetgelegenheden.

SANTA-CRUZ

Boca Santa Cruz: Een strand waar de Curaçaoënaren in de weekenden graag komen (en soms feesten tot diep in de nacht). Doordeweeks kunt u af en toe de Korps Mariniers tegen komen die aan het oefenen zijn. Treft u dit aan, dan is het zeker de moeite waard om te blijven kijken.

Maar u komt sowieso Captain Goodlife tegen, eigenaar van Let’s Go Watersports. Capatina Goodlife is een begrip op Curacao. Menige beroemdheid heeft hem een bezoekje gebracht.

 U kunt hier eten en drinken in z’n bar & restaurant, een kayak huren, of meegaan met de watertaxi (enorm leuk) naar kleine strandjes waar men alleen kan komen per boot. Maar u kunt (wel onderwater zwemmend) de bijzondere grot The Blue Room (Blauwe Kamer) zien

Westpunt

Westpunt op Curaçao is een ideale vakantiebestemming voor mensen die rust zoeken. Westpunt is een rustige plaats. Willemstad ligt op 40 minuten rijden. Dat maakt het ideaal voor rustzoekers die willen genieten van mooie Westpunt op Curaçao.

Westpunt ligt op de noordwestelijke punt van Curaçao. U vind er prachtige natuur, mooie stranden, stille baaitjes, goede hotels en restaurants. Westpunt is toepasselijke naam voor dit dorp op Curaçao. Westpunt ligt namelijk op de meest noordwestelijke punt van Curaçao. De stranden rond Westpunt staat bekend om hun natuurlijke schoonheid. Westpunt heeft een landelijk karakter. Het toerisme ontwikkelt zich hier de laatste tijd ook, maar het zal zijn landelijk karakter nog een tijd houden.

Westpunt ligt in de streek Bandabou. Bandabou is het westelijke deel van Curaçao. Het is een heuvelachtig gebied. Er is één weg naar Bandabou en Westpunt. De weg begint ten westen van het vliegveld op de rotonde Zegu. De rotonde is te herkennen aan de twee kunstwerken die er op staan, een zilverkleurige leguaan en een ijzeren poort.

Curaçao- Museum

Gelegen in het westelijk deel van Otrobanda, treft u het Curaçao Museum aan in een gebouw in koloniale stijl. Een prachtig authentiek gebouw.

In dit omvangrijke museum wordt de aardrijkskundige geschiedenis van Curaçao uitgebeeld en zijn er gebruiksvoorwerken van de indianen uit de tijd vóór Columbus te zien.

Iedereen die naar Curacao gaat moet zeker een keer naar het Museum gaan. Het is meer dan een bezoek waard.

Delen via